Kepeä, nopea hellepäivän herkku

Kun aurinko paistaa, ei itse tarvitse ☀️☀️☀️


Yllättävän kiva makuyhdistelmä

Lämpimällä säällä ei juuri huvita touhuta kuuman hellan äärellä. Ulkona grillailut ovat asia erikseen, mutta aina ei ole aikaa eikä ehkä tarvettakaan isoille paistoksille.
Vuosikymmeniä sitten äitini oli innokas kokeilemaan uusia ruoka-asioita ja Hesarissa julkaistu Ruokatorstai-sivu toi perheeseemme voileipäherkun, jonka ristimme voimavoikkoseksi. 

Näin se tehdään: ruisleipäviipaleelle laitetaan sinihomejuustoa, sipulia ja banaania. Valmis! Voita tai muuta levitettä ei tarvita, mutta ei toki kielletäkään käyttämästä.  Jos on koristelunhalua, joku yrtti, vaikka persilja, viehättää.  Väri-iloa saa tomaatista tai vesimelonista. 

Tänään ei jääkaapistani löytynyt Auraa eikä muutakaan sinihomejuustoa, mutta sini-valkohomejuusto sopi voikkoseen lähes yhtä hyvin. Maku vain oli miedompi. Palan painikkeeksi sopii punaviini. Paitsi meille raittiusihmisille, joille tässä helteessä maistuu aamusella haudutettu ja päivän mittaan jäähdytetty, sitruunalla ja hunajalla maustettu tee.  Hyvää on myös kivennäisveden ja mehun sekoitus. Tai se paras janojuoma: raikas vesi.

Ainesten keskinäisiä suhteita voi makunsa mukaan vaihdella.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja-arvostelu /Minna Haapasalo, Tilkkuterapiaa

Kirja-arvostelu: Sofie Sarenbrant; Sielunkumppani

Kirjoituskilpailun voittajateksti - aiheena Luonnossa Lahdessa