Hävikintorjuntakakku

Kahvikakku banaanijogurtista

Oli tullut ostettua banaanijogurttia litran tölkki. Ei oikein maistunut. Uhkasi vanhentua ja joutua hävikkiruuaksi. Reseptikirjastani löysin äidin kirnupiimäkakun, joka on helppo ja herkullinen eikä koskaan epäonnistu. Kaiken hyvän lisäksi se on nopea tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan. Ei tarvitse vatkata. Kuvasta näkyy, että kakkua on usein tehtykin. Täplät lienevät siirappia.

Alkuperäinen resepti

 Äidin reseptistä muokkasin seuraavanlaisen:

2dl banaanijogurttia
1tl soodaa
0,5 dl sokeria
1 dl siirappia
vajaa tl neilikkaa
1 tl kanelia
1rkl kaakaojauhetta
1,5 dl rusinoita
vajaa dl sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

Ainekset sekoitetaan ja taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175 asteessa 40  - 45 minuuttia.


Lopputulos oli todella maukas ja mehevä.   Banaanijogurtin maku peittyi mausteisiin ja kaakaoon. Tätä voisi jopa luulla suklaakakuksi. Rusinoiden määrä on makuasia - ne voi jättää kokonaan pois, jos niistä ei pidä tai niitä ei kaapissa ole.
Tällä reseptillä voi tuhota muitakin jogurtteja kuin banaanin makuisia. Mansikkajogurttikakun maustaisin kardemummalla ja vaniljasokerilla. Vaniljajogurttikakkuun voisin ujuttaa pähkinöitä tai ananasta. Kannattaa huomata, että maustetuissa jogurteissa on paljon sokeria (tai makeutusainetta). Siksi alkuperäisen piimäkakun reseptin sokerimäärää on tässä muunnelmassa vähennetty. Myös rasvaa voi käyttää vähemmän. Joskus vielä kokeilen kasviöljyjä voin sijaan. Olisihan se mukavaa, jos hyvän makuinen kakku olisi terveellinenkin. Kohtuullinen herkuttelu on toki hyväksi mielenterveydelle. Tehokkainta terapiaa se on, jos sen voi jakaa ystävien kesken.



Kommentit

  1. Me koronakaranteeniset laitoimme jälkikasvun ostoslistaan aina: n jugurttipurkkia (ei banaanijog.), kunnes ryhdyimme noutotilaajiksi. Yleisin aamupalani on kyllä viili ja siihen silputtu banaani, mutta valmishöysteenä banaani on esanssinmakuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaani on kyllä hyvä herkku. Itsekin syön usein viilin banaaniviipaleiden kera. Lisään vielä rusinoita ja joskus maissihiutaleita sekaan ja kyllä maistuu. Ruisleivällä banaani on päällyste, joka sopii kaloreita karttavalle.

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentointi on luvallista, sallittua ja suotavaa, mutta ei pakollista

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja-arvostelu /Minna Haapasalo, Tilkkuterapiaa

Kirja-arvostelu: Sofie Sarenbrant; Sielunkumppani

Kirjoituskilpailun voittajateksti - aiheena Luonnossa Lahdessa