Voiko elämää hallita?


Ihmisen pitää olla varovainen toiveissaan ja unelmissaan, sillä ne voivat toteutua. On helppoa haaveilla melkein mistä tahansa, mutta jaksatko haaveissasi miettiä myös kaikki mahdolliset seuraukset?
Itse muistan haaveilleeni leppoisista eläkepäivistä, jolloin olisi aikaa toteuttaa tuhansia ihania (ja työkiireiden takia tekemättä jääneitä vähemmän ihania) asioita. Olen nyt ollut eläkkeellä kohta vuoden. Mitä olen toteuttanut? Enimmäkseen lokoisan oleilun ja vanhojen elokuvien katselun.
No, mikäpä tässä. Haaveillessani ihanasta vapaa-ajasta unohdin olevani aina se sama laiska ja mukavuudenhaluinen olento, jonka on vaikea tarttua uusiin asioihin. Kuitenkin käy helposti niin, että jos et itse tartu asioihin, ne tarttuvat sinuun; et hallitsekaan elämääsi vaan se hallitsee sinua ja tuo eteesi asioita, joihin et ole varautunut.
Minulle kävi niin ihanasti, että elämä antoi lapsenlapsen ja pian toisen ja kolmannenkin. Kaksi kullannuppua syntyi kotikaupunkiini, mutta yksi pullahti maailmaan sadan kilometrin päässä. Tarpeen sanelemana päätin sitten muuttaa tämän viimeksi mainitun vauvelin hoitajaksi, pois omasta kodistani, jossa olen asunut viimeiset 25 vuotta.
Nyt olen jännän äärellä. Unelmien tilalle tulee suunnitelmia, uusi asunto ja vauvantäyttämä elämä.
Näistä ja muista aion pitää blogia omaksi ilokseni. Kun nyt koronakeväässä ihmisten tapaamiset ovat vähissä, toivon, että voimme vaihtaa kuulumisia vaikka näin virtuaalisesti. Pyydän anteeksi sitä, että blogini on aluksi amatöörimäinen asettelultaan.  Kirjoitan tätä melko vanhalla puhelimella ja tosi vanhalla teknisellä osaamisella.
Mukavaa pääsiäisviikkoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja-arvostelu /Minna Haapasalo, Tilkkuterapiaa

Kirja-arvostelu: Sofie Sarenbrant; Sielunkumppani

Kirjoituskilpailun voittajateksti - aiheena Luonnossa Lahdessa